בא לשכונה בחור חדש

30.6.2011 09:50
בא לשכונה בחור חדש

יוסי אבוקסיס פותח עונה בבני יהודה ורוצה לצאת לדרך שתקרב את האוהדים לקבוצה על ידי כדורגל התקפי: "המטרה היא לשחק כדורגל יצירתי ושמח כמו שכולנו אוהבים". כתבה שלישית בסדרה

אחרי לא מעט ניסיונות שכנוע, נפרד הקיץ  חזי מגן מבני יהודה, ואליו הצטרפו גם המאמן דרור קשטן, שחתם בהפועל תל אביב, מאמן השוערים יעקב אסייג, שהצטרף לנבחרת הצעירה של ישראל, ומאמן הכושר שלמה ישינובסקי, שסיים את דרכו בשכונה לאחר שלוש שנים.

בשכונת התקווה התעשתו מהר והחתימו את המאמן יוסי אבוקסיס, שלראשונה בקריירה מקבל לידיו קבוצה בליגת העל ומבטיח שזו תהיה קבוצה אטרקטיבית. "המטרה היא שבני יהודה תחזור לשחק כדורגל התקפי, יצירתי ושמח כמו שכולנו זוכרים ואוהבים", אמר אבוקסיס לאתר ההתאחדות לכדורגל. "אני מרוצה מכך שרוב סגל השחקנים נשאר, כאשר אנחנו רוצים לצרף שלושה שחקנים חדשים שיתגברו את הסגל הקיים וכל הקבוצה תצעד קדימה".

אבוקסיס, ששיחק בבני יהודה באמצע שנות ה-90, יודע היטב למה מצפים האוהדים הזהובים ומבחינתו הפרק בהפועל תל אביב מאחוריו: "אני לא מצטער על מה שקרה בהפועל תל אביב. מה שהיה שם הוא נחלת העבר מבחינתי ואין כל טעם לדון בכך. היום אני שמח להיות מאמנה של בני יהודה".

בני יהודה תשחק במסגרת הליגה האירופית זו העונה השלישית ברציפות, ותכנס למעגל המשחקים במשחק חוץ נגד סנט ג'וליה מאנדורה ב-14 ביולי. האוהדים בשכונה רוצים להיות חלק ממסע אירופי מוצלח, ממנו תמשיך הקבוצה למשחקי ליגת העל בשלהי חודש אוגוסט.

"אין משחקים קלים במפעלים האירופים ולכן נגיע מוכנים ודרוכים כבר למשחק הראשון", הבהיר קפטן הקבוצה, כפיר אדרי. "כולנו זוכרים את העונה שעברה בה הודחנו על ידי שמרוק רוברס האירית בבלומפילד".

על אווירת הכדורגל הבריאה והחזרה לשגרה ממונה המנכ"ל משה דמאיו, שלאחר עזיבתו של מגן מתכוון לצרף גורם או גורמים עסקיים שיעזרו למועדון מבחינה כלכלית. סגל השחקנים כמעט שלא עבר שינויים, כאשר השחקן היחיד שעזב את הקבוצה הוא לירוי צעירי, שחתם במכלן הבלגית.

הקפטן לשעבר, אסי בלדוט, שהושאל באמצע העונה הקודמת להפועל חיפה, חזר להתאמן עם בני יהודה בימים האחרונים, אך היום חתם לעונה אחת בהפועל ראשל"צ, העולה החדשה לליגת העל. 

השוער דלה איינוגבה, שמחוזר על ידי הפועל תל אביב, נשאר בינתיים בקבוצה אולם אבוקסיס לא לוקח סיכונים ועם הזהובים מתאמן לאחרונה דניאל אג'יי, שוער נבחרת גאנה הצעירה.

סימן שאלה נוסף נמצא סביב עתידו של הבלם איבן גארידו, הסובל מפציעה טורדנית כבר תקופה ארוכה. החלטה לגבי גארידו צפויה להתקבל על ידי המאמן בקרוב. לאחרונה עלה שמם של עידן טל מבית"ר ירושלים ושי אבוטבול מהפועל ת"א כמועמדים להגיע ולחזק את הקבוצה, כאשר גם המגן אלירן ג'ורג' ממכבי תל אביב נמצא ברשימת הרכש של אבוקסיס.

בין השחקנים הבולטים שירכיבו את שלד הקבוצה העונה נמצאים עוז ראלי, שלו מנשה, כפיר אדרי, אביב חדד, דין מורי, פיני בלילי, פדרו גלבאן, קסטוטיס איבסקביצ'יוס וננאד מרינקוביץ'. תקציב הקבוצה צפוי להיות דומה לתקציב בעונה שעברה: כ-16 מיליון שקל.

יתר הכתבות בסדרה:

בני סכנין רוצה מקום במרכז טבלה

האלופה פותחת עונה