אופיר חיים: "המטרה העיקרית היא להגיע לשמינית גמר"

11.5.2023 14:30
אופיר חיים: "המטרה העיקרית היא להגיע לשמינית גמר"

מאמן הנבחרת עד גיל 20 ביחד עם קפטן הנבחרת, איליי מדמון וקשר הנבחרת, אל-ים קנצפולסקי, קיימו מסע"ת לקראת ההמראה למונדיאליטו

נבחרת הנוער עד גיל 20 של ישראל תמריא ביום ראשון הקרוב לארגנטינה לקראת המונדיאל עד גיל 20.

הנבחרת תפגוש ב-21 במאי את קולומביה, שלושה ימים לאחר מכן את סנגל ובמשחק האחרון של שלב הבתים ב-27 במאי את יפן. בכל בית יעלו לשלב הבא שתי הקבוצות שתסיימנה במקום הראשון, כאשר 4 מ-6 הקבוצות שתסיימנה במקום השלישי - יעפילו אף הן לשמינית הגמר

מאמן הנבחרת, אופיר חיים: “המטרה שלנו היא לקדם שחקנים, וזה נכון שאוסקר וטוקולומטי הם שני שחקנים מצוינים, אבל כמו שבאליפות אירופה השחקנים, ובעיקר אוסקר, פרצו קדימה גם עכשיו תשמעו על שמות חדשים שישמעו עליהם בכל אירופה ובעולם. בקרוב, ב-18.5 ייצא סרט בכאן 11 שיספר את כל הסיפור על הנבחרת הזאת. היא מאוד מלוכדת ומיוחדת".

“לא סתם עשינו את ההישג הזה, המשימה מאוד קשה והנבחרות בבית ברמה מאוד גבוהה, אבל אנחנו נבחרת ישראל ואנחנו הולכים לעשות משהו גדול. מאמינים בזה בלב שלם. בחלומות אני הולך מאוד רחוק ולשחקנים בחדרי חדרים אני אומר דברים שאני לא רוצה להגיד לתקשורת. המטרה העיקרית היא להגיע לשמינית גמר ולגבי המטרות האחרות – אני שומר אותן לנו כרגע”.

“מהרגע שאני בהתאחדות התקדמתי המון בתור מאמן, למדתי המון מבוני. אני הכי מאושר בעולם שאני בהתאחדות, אבל עכשיו יש ציפיות מאיתנו ולחץ. הלחץ גורם לי להרגיש יותר טוב ואני מאמין שבמונדיאל הזה יראו באמת שאנחנו נבחרת מיוחדת גם בעולם. לא הייתי בארגנטינה ואני יכול להגיש שמבחינתי דייגו ארמנדו מראדונה יישאר לעד מספר אחת בכל הזמנים. אני רוצה לראות איפה הוא נקבר והשחקנים האלה יכירו את מראדונה מקרוב באליפות הזאת. אני כל כך שמח שהעבירו את האליפות הזו לארגנטינה”.

איליי מדמון אמר: אני אאחל בהצלחה לאוסקר וטוקלומטי. הנבחרת גדולה מכל שחקן, כל הדבר האדיר שעשינו שם – עדיין לא ראיתי את הסרט, אבל ההרגשה שהייתה שם זה משהו שאי אפשר לתאר. הרבה זמן לקח לעכל מה שעשינו ש ומעבר להצלחה על המגרש – החיבור עם הצוות והמאמנים יצר איחוד במדינה. גם היום המצב בארץ לא פשוט וגם אני גר בדרום ורוצה לשלוח חיבוק גדול לכל עם ישראל ובעיקר לתושבי הדרום”.

“ביורו, עצם זה שאתה מסתכל על המשפחה שלך אתה מרגיש הכל. ההורים שלי היו שם וזו הייתה גאווה בשבילם ואני מקווה שבארגנטינה המשפחות יתמכו ובכל הארץ גם. הרבה מאיתנו שיחקו העונה עם הרבה קהל ואנחנו רוצים שיהיה קהל – זה יעשה לנו רק טוב. יש פה נבחרת של ווינרים עם מנטליות חזקה, הרעש והלחץ מביא אותנו למקום חיובי. אנחנו לא יכולים כבר לחכות למשחק הראשון, מאוד מתרגשים, כיף גדול ולא יכולים כבר לחכות"

אל ים קנצפולסקי: “היינו נבחרת מאוד כשרונית מבחינת שחקנים, אבל זה ככה בכל אירופה ומה שאיחד אותנו זה הקבוצתיות. סמכנו אחד על השני ובכל משחק ידענו מה אנחנו הולכים לעשות ושנהיה אחד בשביל השני. ידענו שבסופו של דבר צריך מעבר ליכולת, יש יכולת, אבל זה לא רק זה.

“סיימתי את היורו והיו כותרות עם מלא ציפיות, אבל ידעתי שעוד לא חוויתי בוגרים. ידעתי שיש לי עוד הרבה להשתפר כדי להגיע לאן שאני רוצה. העונה התפתחה לא כמו שציפיתי, הן מבחינת הקבוצה והן מבחינת היכולת האישית שלי, אבל התחשלתי ומהעונות האלה אתה הופך להיות הכי חזק. אני בטוח שמהשנה הזאת רק אצמח. ברור שהסקאוטים זה משהו שמעניין אותך. גם ביורו התעסקנו בעצמנו והתוצאות הגיעו עם זה. זה משהו שיושב בראש, אבל לא העיקר. אנחנו באים לעשות את העבודה שלנו, אבל זה לא העניין”.