מוקדמות יורו 2027 לנבחרות צעירות: ניצחון דרמטי וחשוב לנבחרת בהדרכתו של גיא לוזון שקרובה לסיים שנייה בבית
הנבחרת הצעירה של ישראל ניצחה הערב (שלישי) 2-3 את נבחרת סלובניה במסגרת מוקדמות אליפות אירופה 2027 לנבחרות צעירות.
בזכות הניצחון הדרמטי עם שער ניצחון של ניב יהושע בתוספת הזמן, הנבחרת בהדרכתו של גיא לוזון ממוקמת במקום השני עם 10 נקודות ויחס שערים של 9-9. במקום השלישי נמצאת בוסניה לה 7 נקודות עם יחס שערים שלילי של -4.
במקום הרביעי נמצאת הולנד עם 6 נקודות, אך לה יש 2 משחקים לסיום הקמפיין.
במחזור האחרון שיתקיים ב-6 באוקטובר, תצא ישראל למשחק חוץ מול נורבגיה שכבר הבטיחה את המקום הראשון והעפלתה לאליפות אירופה.
שלוש הסגניות הטובות ביותר יעפילו אוטומטית לאליפות אירופה, בעוד שאר הסגניות יתחרו בפלייאוף.
את השערים לזכות ישראל כבשו: תאי עבד שהשווה בדקה ה-27 ל-1-1. בהמשך רן בינימין העלה את ישראל ליתרון 1-2 (48). הסלובנים השוו בדקה ה-74 אבל בתוספת הזמן של המשחק ניב יהושע נגח מקרוב את שער הניצחון הדרמטי.
הרכב נבחרת ישראל: אופק מליקה, נועם בן הרוש, עידו כהן, מאור ישילירמק (רוי נאוי, 46’), נועם שטייפמן, איאד חלאילי (מוחמד אבו רומי, 76’), ניב יהושע, רן בנימין (דניאל וורקו, 69’) תאי עבד, אוריין גורן (נבות רטנר, 69’) וניב גבאי (דניאל דאפה, 46’).