יום העשרה במערך הסקאוטינג

יום העשרה במערך הסקאוטינג

יום העשרה במערך הסקאוטינג

משה סיני, ראש מערך הסקאוטינג בהתאחדות לכדורגל: "למערך הסקאוטינג יש חלק עצום בפיתוח השחקנים לנבחרות הצעירות והתפקיד שלנו חיוני במימוש החזון"

 

היום (חמישי) התקיים בבית הנבחרות בשפיים יום עיון והעשרה מטעם מערך הסקאוטינג בהתאחדות לכדורגל, שכלל משחקון פנימי של כ-30 שחקנים המהווים את קבוצת הפיתוח של האקדמיה לשנתון 2010. באירוע לקחו חלק כ-20 סקאוטים מכל הארץ, שעובדים עם מערך הסקאוטינג  של ההתאחדות לכדורגל במטרה לאתר את שחקני העתיד של הכדורגל הישראלי כבר בגילאים הצעירים. משה סיני, ראש מערך הסקאוטינג: "בשנתיים האחרונות קיימנו תהליך איתור בכל רחבי הארץ כאשר מתוך כ-4,500 שחקנים בשנתון 2010 במאגר הקיים בחרנו 21 שחקנים בודדים שיפתחו את העונה הקרובה באקדמיה שהגיעו אלינו דרך פרויקט האיתור ומרכזי הפיתוח. עם זאת, המאגר שלנו מאפשר מעקב על רבים אחרים ולמעשה מהווה מסד נתונים שעתיד הכדורגל הישראלי ונבחרות הייצוג נמצא בו".

בוני גינצבורג, המנהל הטכני של הנבחרות הצעירות, הציג לסקאוטים את ה-DNA הקיים של הנבחרות הצעירות כיום ואיך פיתוח הכדורגל בישראל דרך האקדמיה ומרכזי הפיתוח מהווים גורם משמעותי לקיומו. עוד הוסיף גינצבורג, כי מערך הסקאוטינג הוא גורם חיוני להגשמת החזון של ההתאחדות לפיו בשנת 2030 יהיו בין 15-20 שחקנים ישראלים בחמש הליגות הבכירות באירופה והנבחרת הבוגרת תהיה במקום ה-30 לערך בדירוג  פיפ"א ותיקח חלק במונדיאל, ביורו ובאולמפיאדה.

עומר בוקנסבוים, מנהל האקדמיה לכדורגל במבואות ים: "אנחנו עובדים מסביב לשעון כדי לא לפספס אף שחקן וגם מי שלא מצליחים להיכנס לסגל הסופי שנבחר לאקדמיה נמצאים בפיקוח על ידי מערך האקדמיה והסקאוטינג כדי שנוכל להיות בבקרה על כולם".

פרדי דוד, המנהל המקצועי של מרכזי הפיתוח: "יש רצון בהתאחדות לכדורגל להמשיך את ההישגים הנפלאים של נבחרת הנוער והנבחרת הצעירה מהקיץ האחרון, והדרך מתחילה כאן, אצלנו במרכזי הפיתוח. יש צוותים שעובדים מסביב לשעון כדי להיות בבקרה על מיטב השחקנים בכל שנתון ושכל ילד מכל קצוות הארץ יקבל את ההזדמנות שלו אצלנו במרכזי הפיתוח והאקדמיה".

רונן הרשקו, המשנה למנכ"ל ההתאחדות לכדורגל וראש החטיבה המקצועית, הדגיש בפני הסקאוטים עד כמה חשובה עבודתם על מנת שנצליח לזהות שחקן בגילים צעירים וכך לייצר שחקנים לנבחרות ישראל השונות ולהוציאם לשחק באירופה.

בנוסף, התקיימה השתלמות מטעם חברת EASYCOACH על עבודת הסקאוט והזנת המידע של השחקן אותו הוא בוחן בתוכנה ייעודית, בהדרכת ראש מערך האנליסטים בהתאחדות, לירון גלאט.