עיקרי ישיבת הנהלת ההתאחדות לכדורגל – 6.4.2025

6.4.2025 16:00

 


* המלצות ליגה א' צפון דיון ואישור: היו"ר ביקש לא להעלות את זה לסדר היום על מנת לקיים בדיקה משפטית נוספת בעניין ולהופיע בפני הוועדה.

* אישור הסכם כדורגל חופים עם החברה העירונית בראשון לציון לקראת הליגה שתתקיים בקיץ הקרוב. ההסכם אושר פה אחד.

* שינוי מבנה ליגות הנערים (א'-ג'), הארכת זמני משחקים בילדים א' וילדים ב' ל-80 דקות (2 מחציות בנות 40 דק' כ"א), כמו גם מעבר ל-4 ליגות כפי שקורה בליגות הנוער. אושר פה אחד.

* תיקוני תקנון: דיון ואישור ביישום המלצות ועדת שור - "תקנון מעמד והעברות של שחקנים קטינים". אושר פה אחד.
* תיקוני תקנון: ועדת המלצות מועדים בקרה תקציבית - דו"ח סופי והמלצות.  ליגה העל והליגה הלאומית יצטרכו להעביר את הדו"ח עד ה-1 ביולי בכל שנה. קבוצה שלא תעביר את הדו"ח עד לתאריך זה: תרד ליגה.
אישור הבקרה התקציבית יהיה לפחות 48 שעות לפני המשחק הראשון בגביע הטוטו. בקבוצה יהיו צריכים להיות רשומים 18 שחקנים בוגרים ו-5 אנשי צוות.
תיקון נוסף: כל בעל תפקיד שנמצא על הספסל (מתוך 5 אנשי הצוות) יהיה חייב לעבור בבקרה התקציבית.
תיקון נוסף: עד 3 נבחנים לקבוצה במפעל גביע הטוטו.
תיקון נוסף: ביום משחק ניתן יהיה לרשום שחקן עד שעה 12:00 בצהריים.  התיקונים אושרו ברוב.

* תיקון תקנון הרישום: הגבלת רישום. כל שחקן יוכל להירשם בכל עונת משחקים בשלושה מועדונים, ולשחק בשני מועדונים. תיקון התקנון אושר פה אחד.

* תיקון תקנון גביע המדינה: ביטול הגומלין ברבע גמר גביע המדינה - אושר פה אחד.

* תיקון תקנון המשמעת: יהיה סעיף של אי הופעה כללית של קבוצה למשחק ויהיה סעיף נפרד של הופעה בפחות מ-11 שחקנים למשחק. אושר פה אחד.

* אישור מועדי המשחקים לעונת 2025/6: אושר פה אחד.

* כל קבוצה שעולה לליגה מקצוענית - תעבור בוועדה להעברת זכויות. אושר פה אחד.

* היו"ר התייחס לשתי השחקניות של רמת השרום שנעצרו על ידי רשות ההגירה והציע שוועדת תקנון תנסח הוראה לפיה כל קבוצה שמביאה שחקן/ית זר/ה לארץ תהיה חייב להציג תשלום אגרה עבור שהייתו בישראל עוד טרם משחקו הראשון.

* אישור הנצחת גביעי המדינה בענף כדורגל הנשים:  גביע נערות ע"ש צבי (וילי) וילינגר ז"ל (2006–1917) ממייסדי כדורגל הנשים בישראל ומקים קבוצת מיל"ן , הקבוצה הראשונה של נשים בארץ, אשר פעל רבות למען קידום הענף ונתן השראה לדורות של שחקניות.  

גביע ילדות א' ע"ש יהל שרעבי ז"ל ,שנרצחה בקיבוץ ב-7 באוקטובר והייתה שחקנית כדורגל בקבוצת ילדות א׳ של הפועל בארי אשכול, בתו של אלי שרעבי פדוי השבי.