כנס השקת IFAnalytics בבית הנבחרות
3.11.2025 10:00

בכנס השתתפו אנליסטים ממחלקות הנוער של קבוצות המשחקות בליגות המשודרות. מדובר במערכת סקאוטינג מתקדמת שפותחה על ידי צוות האנליטיקה של ההתאחדות לכדורגל, במטרה לספק לצוותים המקצועיים כלי עבודה חדשני לניהול וניתוח נתונים
אנליסטים ממחלקות הנוער של המועדונים הגיעו לבית הנבחרות בשפיים, שם נערך היום (שני) כנס ההשקה הרשמי של IFAnalytics – הפלטפורמה האנליטית החדשה של ההתאחדות לכדורגל.
בכנס השתתפו אנליסטים ממחלקות הנוער של קבוצות המשחקות בליגות המשודרות בפרויקט IFA TV: ליגת העל לנוער, ליגה לאומית לנוער דרום, ליגה לאומית לנוער צפון, ליגת העל לנערים א' וליגת העל לנערים ב'.
את הכנס פתח המנהל הטכני של הנבחרות הצעירות, בוני גינצבורג, כאשר דיבר על חשיבות מקצוע האנליסט ותרומתו לכדורגל הישראלי. ראש מערך הטכנולוגיה והאנליטיקה של ההתאחדות, אדם דיויד, ערך הרצאה בנושא "התפתחות תפקיד האנליסט", שעסקה בשינויים המשמעותיים שעובר תחום האנליזה בשנים האחרונות ובתרומתו הגוברת לפיתוח שחקנים וקבוצות. הרצאה נוספת של אדם - "אפקט הגיל היחסי בכדורגל הישראלי" - עסקה בתופעה של ייצוג יתר לשחקנים שנולדו ברבעון הראשון של השנה הקלנדרית ובהשלכותיה על פיתוח שחקנים צעירים.
בכנס אתמול הוצגה לראשונה בפני המשתתפים הפלטפורמה החדשה – IFAnalytics, מערכת סקאוטינג מתקדמת שפותחה על ידי צוות האנליטיקה של ההתאחדות לכדורגל במטרה לספק לצוותים המקצועיים כלי עבודה חדשני לניהול וניתוח נתונים.

הפיתוח נעשה ביחד עם תוכנת EASY COACH ומוזג למערכת, כך שמדובר בתוכנת ניהול, מעקב ושליטה למועדון כדורגל בכל המתרחש בנושאים המקצועיים. מערכת IFAnalytics כוללת נתונים קבוצתיים וסטטיסטיקות אישיות של שחקנים, בשילוב תיוגים טקסטואליים וקליפים ויזואליים, שיעניקו למועדונים גישה פשוטה ויעילה לניתוח מקצועי מעמיק.

אדם דיויד, ראש מערך הטכנולוגיה והאנליטיקה בהתאחדות לכדורגל: "התוכנה החדשה מהווה כלי משמעותי עבור ההתאחדות לכדורגל ועבור המועדונים כאחד. היא מאפשרת לנו בהתאחדות להעמיק את ההיכרות המקצועית עם השחקנים והקבוצות ולחזק את תהליכי הסקאוטינג לנבחרות הצעירות, והקבוצות מקבלות מערכת מקצועית מתקדמת שתסייע להן בניתוח ביצועים, הערכת שחקנים ועבודת סקאוטינג קבוצתית. בנוסף, ביקשנו להפוך את הכנס גם להזדמנות ללמידה ולהתפתחות מקצועית – להציג את ההתפתחות בתפקיד האנליסט ואת הקורסים החדשים בתחום. מבחינתנו, האנליסטים הם שותפים לדרך, ותרומתם חיונית להצלחת הפרויקט״.
בתחילת 2025 קיימה מחלקת האנליטיקה והטכנולוגיה כנס במכללת רייכמן עם יותר מ-200 נרשמים, לפני מספר חודשים הגיע לסיומו קורס אנליסט B של ההתאחדות לכדורגל ולפני כחצי שנה התקיים כנס לאנליסטים הבכירים בבית הנבחרות בשפיים.