רחוב על שמו של יו״ר ההתאחדות לשעבר, שאול סווירי ז״ל

19.10.2022 08:00
רחוב על שמו של יו״ר ההתאחדות לשעבר, שאול סווירי ז״ל

אורן חסון: "לקח על עצמו שורת תפקידים ציבוריים, אחד מהם, מרכזי עבורו למשך מספר עשורים, היה הכדורגל"

יו״ר ההתאחדות לכדורגל אורן חסון השתתף אמש (שלישי) בטקס הסרת הלוט ברמת גן לקריאת רחוב על שמו של יו״ר ההתאחדות לשעבר, שאול סווירי ז״ל, שהלך לעולמו בשנה שעברה.

בטקס, במעמד ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן, אלמנתו של סוירי, אריאלה תיבדל לחיים ארוכים ובני משפחת סוירי, נשא חסון דברים לזכרו של סווירי:

״שאול, איש ברוך כישורים, חיפש תמיד את הנתיבים בהם יתאפשר לו לתרום למדינה ולחברה שכל כך אהב. לגאוותו של הספורט בישראל והכדורגל בפרט, לקח על עצמו שאול שורת תפקידים ציבוריים, אחד מהם, מרכזי עבורו למשך מספר עשורים, היה הכדורגל. בהיותו איש מעשה וחזון, היטיב שאול כיושב ראש ההתאחדות לכדורגל במשך כשבע שנים לראות את הנולד והיה אחראי לשורת מהלכים משמעותיים ופורצי דרך בזירה המקומית והבין לאומית.

אל משכנה הנוכחי באצטדיון רמת גן הגיעה ההתאחדות לכדורגל בזכות שאול, שהיה אחראי גם להצטרפות ישראל כחברה מלאה להתאחדות הכדורגל האירופית (אופ"א), לשילוב שחקנים זרים בליגות המקצועיות ולהקמתה של הבקרה התקציבית. רגישותו למצוקות ולקשיי היום יום, בצד ההבנה כי באמצעות הספורט ניתן להתגבר על אתגרים גדולים, חברתיים, פיסיים ונפשיים, הולידו עשייה ארוכת שנים, מלאה באהבת אמת, לטובת הספורט הפראלימפי.

את אהבתו הגדולה לספורט ואת האמונה בתרומתו הגדולה למדינה ולחברה, יישם גם בימיו כמנכ"ל המועצה להסדר ההימורים בספורט. כבוד גדול הוא להתאחדות לכדורגל ולעיר רמת גן אותה כה אהב, שפועלו ועשייתו יונצחו בקריאת רחוב על שמו.

יהי זכרו ברוך״.