כנס של אופ"א בנושא רישוי מועדונים ו- financial Fair-play

13.2.2019 15:00
כנס של אופ"א בנושא רישוי מועדונים ו- financial Fair-play

ההתאחדות מארחת היום ומחר את הכנס בהשתתפות נציגים מ-18 התאחדויות. גם מנכ"ל מכבי ת"א, בן מנספורד וסמנכ"ל הכספים תומר שמואל, הוזמנו לכנס והציגו את התמודדות המועדון עם כללי ה-Fair-play

 

ההתאחדות לכדורגל מארחת היום (רביעי) ומחר כנס של אופ"א בנושא רישוי מועדונים ו- financial Fair-play בהשתתפות נציגים מ-18 התאחדויות בהן ספרד, גרמניה, איטליה, בלגיה, הולנד ואחרות.

הכנס, בהובלת ראש האגף המשפטי בהתאחדות עו"ד אמיר נבון, אירח גם את מנכ"ל מכבי ת"א, בן מנספורד ואת סמנכ"ל הכספים תומר שמואל, שהציגו את התמודדות המועדון עם כללי ה-Fair-play.

אמיר נבון: "מדובר בכנס מקצועי ברמה הגבוהה ביותר, שמעניק לכל המשתתפים הזדמנות מצוינת ללמוד מנציגי אופ"א שלקחו בו חלק ומעמיתים בהתאחדויות מובילות על מערכת רישוי המועדונים וכמובן על מונח שהפך דומיננטי כל  כך בהתנהלות המועדונים, הפייר-פליי הפיננסי. האחראים על הנושא הלכאורה יבש של רישוי ואכיפת כללים פיננסים לא עוסקים בשיטות משחק או בדרך הנכונה להניע כדור, אבל ההשפעה שלהם על מה שיעמוד לרשות הצוותים המקצועיים היא עצומה. ההתאחדות שלנו נמצאת במקום מאוד מכובד, כך גם הקבוצות המקצועיות, ובכנס כזה יש לנו לא מעט מה ללמוד, אבל גם מה ללמד".

בן מנספורד: "הבעלים שלנו משקיע בקבוצה רק בשל אהבתו לכדורגל, למדינת ישראל ולעיר ת"א. באופ"א חייבים לחשוב לעומק איך אפשר לעזור למועדונים במדינות קטנות יותר, שם זכויות השידור סביב הכדורגל והשיווק העסקי פחות מפותחים. צריך לתת לבעלים אפשרות אמיתית להתחרות מול מועדונים גדולים יותר, כמובן בתנאי שהם לא גורמים לפשיטת רגל של המועדון, ומהלך כזה לא יפחיד בעלים להיכנס למועדונים במדינות בסדר גודל של ישראל".