ערב הצדעה למתנדבי מד"א

13.12.2023 01:00
ערב הצדעה למתנדבי מד"א

ערב הצדעה למתנדבי מד"א

בהיכל הספורט ביבנה התקיים אתמול טורניר קטרגל מיוחד ומרגש לזכרה של פרמדיקית מד"א, עמית מן ז"ל. נבחרת הוותיקים של ישראל פגשה את נבחרת מד"א מחוזקת בכוכבים

ותיקי נבחרת ישראל בכדורגל לקחו חלק אתמול (שלישי) בטורניר קטרגל מיוחד ומרגש לזכרה של פרמדיקית מד"א, עמית מן ז"ל, כאשר שיחקו מול נבחרת מד"א מחוזקת בכוכבים.

עמית מן ז"ל, הפארמדיקית של קיבוץ בארי, נרצחה על ידי מחבלים באותה שבת שחורה בעודה מצילה חיים במרפאה בקיבוץ. הטורניר לזכרה של הפרמדיקית התקיים בהיכל הספורט ע"ש רלף קליין ביבנה. מן ז”ל, הייתה נצורה במשך שעות רבות במרפאה של קיבוץ בארי וטיפלה בפצועים עד אשר המחבלים הארורים חדרו פנימה ורצחו גם אותה באותו טבח נוראי של 7.10 בעוטף ישראל.

במרכז האירוע התקיים משחק הוקרה בקטרגל בין נבחרת מד"א מחוזקת לבין נבחרת ישראל ותיקים. במחצית המשחק התקיים טקס חלוקת תעודות הוקרה למתנדבי מד"א יבנה. בסיום המשחק התקיים טקס חלוקת גביעים ומגיני הוקרה ע"י בני משפחת מן.

שינו זוארץ, יו"ר ההתאחדות לכדורגל: "סיפורה של עמית מבוסס על הערכים הנעלים עליהם מבוססת מדינת ישראל היפה. הקפידה עמית לעשות כל שביכולתה לטובת הכלל גם כאשר זה היווה סכנה על חייה.מעטים האנשים שיכולים לשים את טובת הכלל לפני טובתם האישית ואף יכולים לעשות זאת במחיר חייה. במותם הם מצילים חיים אחרים ואבוי לנו אם נשכח לרגע את מסירות הנפש ואת אהבת האדם ולא נקפיד להיות אנשים טובים יותר לזכרם ולמענם.בשם ההתאחדות לכדורגל אני מבקש להודות לכם על הצלת הנפש ולא פחות על הצלת החיים, אתם המלאכים והמלאכיות שלנו. ההתכנסות שלנו כאן היום לזכרה עם ניצנים של חיוך היא עדות למילוי צוואתה של עמית. הכדורגל הישראלי ונבחרות ישראל עושים לילות וימים בשביל החוסן הלאומי, ההגעה לכאן הערב של כך כך הרבה שחקני נבחרת ישראל בעבר היא זכות גדולה שהועלתה לנו. אל אל ישראל".

ראש עיריית יבנה, רועי גבאי: "חיינו בארץ מתאפשרים בזכות גבורתם של הגיבורים מארגוני ההצלה וכוחות הביטחון אשר מחרפים את נפשם למען ההגנה על הארץ במלחמה שנכפתה עלינו. סיפור חייה הקצרים של הפארמדיקית עמית מן ז"ל מבטא את המסירות והאהבה לארץ הזו, את המסירות והנתינה לאחרים. נחבק את משפחתה היקרה ונתפלל כי נהיה ראויים להקרבתם, נישא תפילה לחזרתם של כל החטופים ושובם של כל חיילנו בשלום".

המנהל המקצועי של הנבחרת הבוגרת, יוסי בניון: "זוהי שעה קשה לכולנו, המעט שיש לי ולחברי הנבחרת לעשות זה להגיע ולנסות לגרום לטיפה שמחה בליבם של משפחת מן היקרה. עמית הייתה גיבורה גדולה שהייתה עסוקה בלהציל חיי אדם וידעה שיכולה לשלם בחייה. אני מכיר את קיבוץ בארי מקרוב מכיוון שאחותי מתגוררת שם ואני שמעתי רבות מחברי הקיבוץ על פעילותה של עמית באותה שבת ארורה, היא הצילה המון אנשים ועשתה את מה שמד"א יודעים לעשות הכי טוב, להציל חיים. יהי זכרה ברוך".

משה סיני, מנהל מערך הסקאוטינג בהתאחדות לכדורגל: "מאוד מרגש לחזור לשחק במדי נבחרת ישראל, הסיבה שלשמה התכנסנו היום היא מרגשת וכואבת במיוחד. יצא לי לשוחח עם אימה של עמית מן הגיבורה ולשמוע את סיפור גבורתה, הסיפור שלה הוא יוצא דופן וכואב נורא, המעט שאנו יכולים לעשות זה להיות כאן ולהנציח את זכרה."

מאמן הנבחרת הבוגרת, אלון חזן: "החודשיים שהמדינה שלנו עוברת הם קשים מאוד, הסיפור של עמית מן נגע בכולנו בלב כי זה אצילות נפש יוצאת דופן, המצב בבארי בשבעה באוקטובר היה נורא קשה, אני מכיר את הסיפורים מקרוב. עמית מן כפרמדיקית במד"א יצאה למשימה שלה - להציל את חיי תושבי קיבוץ בארי, למרות שלקחה בחשבון שזה יכול לעלות לה בחייה. עמית גיבורה ואני שמח על הזכות לשחק ביחד עם חבריי לנבחרת כדי להנציח את זכרה, זה כואב נורא אבל אנחנו כאן בשביל לצאת חזקים יותר, ביחד ננצח".

סגל נבחרת מד"א כלל את: אייל גולן, ראש עיריית יבנה רועי גבאי, אהרון איציקזון, איציק פאר, גיא בובליל, ליאור לוי, דדי חנדלי, יובל שבתאי, רועי שוקרני, עמי אבגי, אריאל כהן, אברהם ממו, נירו איאש, סער שי, משה גבאי.

סגל ותיקי נבחרת ישראל: יוסי בניון, ברוך דגו, משה סיני, לירן שטראובר, גיא לוזון, אלון חזן, אופיר חיים, מאור בוזגלו, סתיו אלימלך, אלון חרזי, אביתר אילוז, עומר בוקסנבוים, שולי גיבלארד, יפעת כהן.

את נבחרת מד"א אימן מאמן נבחרת הנשים ארז בלפר. ומנגד אימן את ותיקי נבחרת ישראל אמיר כהן, מנהל אגף תחרויות בהתאחדות לכדורגל.

המשחק נגמר בתוצאה 5-4 לטובת ותיקי נבחרת ישראל.